Екслузивно пред bTV говори защитата на Роман Логвиненко, осъден за атентата

...
Екслузивно пред bTV говори защитата на Роман Логвиненко, осъден за атентата
Коментари Харесай

Екслузивно пред bTV: Говори адвокатът на Роман Логвиненко, участвал в атенат срещу Алексей Петров

Екслузивно пред bTV говори защитата на Роман Логвиненко, наказан за атентата с гранатомет против Алексей Петров през 2015 година Адвокат Фони Стефанов е безапелационен, че предварителното освобождение на Логвиненко няма нищо общо с убийството на Петров. 

Въпросите са доста – къде е този човек, има ли връзка със настоящия атентат, разяснява зам.-главният редактор на bTV Новините Асен Иванов

Вчерашното нападение беше третият прочут опит за ликвидирането на някогашната барета. Първият е преди 21 години - на 15 август 2002 година пред комплекса „ Спартак “ в София. Тогава Петров е прострелян в гърдите и в крайници. Ранени са приятелката и телохранителят му.

Снимка: bTV

Вторият опит за нападение е на 29 октомври през 2015 година - пукотевица по колата му с гранатомет, на метри от вкъщи му. От четирима от причинителите е задържан  украинецът Роман Логвиненко . Останалите към момента се търсят с алена бюлетина от „ Интерпол “. Тогава излиза наяве, че те са били облечени с камуфлажно облекло. 

След към месец се чакат и първите резултати от експертизите

Логвиненко обаче е освободен предварително на 29 май тази година. Решението на Софийския апелативен съд е дефинитивно, като има и изпитателен период – 2 години и половина. В отчетите на съда по отношение на държанието му написа, че се проявава като „ образован, радушен и контактен ". При засягане на ползите му става ядосан, само че не и нападателен “. Затова и юристът му счита, че „ не е имало никаква причина за оставянето му в пандиза “.

Снимка: bTV

„ Лицето се стреми да съблюдава реда в пандиза. Показал е, че се е поправил. Работил е като чистач във фитнес залата на пандиза “, споделя юристът на Роман Логвиненко Фони Стефанов.

В определението на съда прави усещане и мнението на началника на пандиза. Според него обаче не са налице задоволително данни за коригиране и рискът от рецидив не е понижен задоволително.

Снимка: bTV


„ Напротив – неведнъж е награждаван от администрацията на пандиза, има писмена хвалба и заповед от началника на пандиза “, споделя още отбраната.

По думите юрист Фони Стефанов Роман Логвиненко не е имал никакви пререкания в пандиза.

Семейството чака тялото да бъде освободено, с цел да провеждат заравяне, а причинителят да бъде оголен

Сред претекстовете на юриста за предварително освобождение е и обстановката с Украйна, откъдето е и Логвиненко. Месец преди решението на Апелативния съд Логвиненко още веднъж е желал да бъде пуснат на независимост. Тогава Софийският градски съд не почита молбата му.

Снимка: bTV

Защитата му не пожела да отговори дали Роман Логвиненко сега се намира в България и дали има близки тук. Адвокатът беше безапелационен, че предварителното освобождение на клиента му няма нищо общо с вчерашното нападение против Алексей Петров .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР